Українським фермерам стане доступний новий високорослий сорт лохини Талісман

20 листопада 2022 2913 0
Українським фермерам стане доступний новий високорослий сорт лохини Талісман
Depositphotos

Новий середньопізній сорт лохини високорослої селекції ARS-USDA «Талісман» (Talisman) завезли до розплідників України. Про це повідомила селекційна компанія «ФруТек» у Facebook.

«Талісман» оголошений публічним сортом (public domain), тобто посадковий матеріал можна вирощувати без ліцензії. При цьому сорт не поступається за виробничими характеристиками та якістю продукції сучасним ліцензійним та «клубним» сортам!», — йдеться у повідомленні.

Сорт лохини Талісман

Новий середньо-пізній сорт селекції USDA-ARS, отриманий в результаті контрольованого схрещування сортів Магнолія х Елізабет. Рослина сильноросла, невибаглива, утворює потужний кущ з порівняно невеликою кількістю пагонів. Сорт пізно цвіте, що знижує ризик пошкодження цвіту весняними заморозками, має задовільну зимостійкість (більш зимостійкий в порівнянні з Дюком) та відмінну самоплідність (може вирощуватись великими блоками моносортом, не потребує перехресного запилення з іншими сортами). 

Згідно з даними компанії, сорт оголошений публічним (вирощування садивного матеріалу не потребує ліцензії).

Читайте також: Експорт лохини цього сезону досяг історичного рекорду

Як додали в компанії, розплідник «ФруТек» — один із перших європейських розплідників, який отримав безвірусний базовий матеріал сорту «Талісман» від оригінатора і вже наступного сезону він буде доступний вітчизняним виробникам.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus