DFC прокредитує український бізнес на $1 млрд та страхуватиме воєнні ризики

22 листопада 2022 114 0
DFC прокредитує український бізнес на $1 млрд та страхуватиме воєнні ризики
Kurkul.com

Міжнародні агенції MIGA (Multilateral Investment Guarantee Agency) та DFC (U.S. International Development Corporation) прокредитують український агробізнес та страхуватимуть воєнні ризики. Про це розповіла Галина Янченко, секретар Національної інвестиційної ради при президентові України, в матеріалі «DFC готова страхувати воєнні ризики та кредитувати український бізнес на $1 млрд» на AgroPolit.com.

«Ми розуміємо, що ризики інвестицій наразі дуже високі. Тому, від початку війни Національна інвестиційна рада запропонувала в якості інструмента для захисту інвестора механізм страхування інвестицій від воєнних ризиків», — пояснила Галина Янченко.

Також вона зазначила, що Національна інвестиційна рада провела низку переговорів з найбільшими міжнародними агенціями, які готові страхувати воєнні ризики — MIGA та DFC. Восени Міністерство економіки повідомило про перші успіхи в цьому процесі. MIGA почало перший пілотний проєкт зі страхування інвестицій на $30 млн.

«Ще $30 млн виділені IFC (Світовим банком) для інвестицій в нашу країну. Ці гроші виділені через цільовий фонд загальним об’ємом в $200 млн, яким керує американсько-українська інвестиційна компанія Horizon Capital. Вже Horizon вирішуватиме, в які конкретно українські компанії будуть інвестовані ці гроші», — пояснила експерт.

За її словами, DFC заявила про готовність кредитувати український бізнес на $1 млрд та страхувати воєнні ризики. 

«Наразі працюємо над розширенням кола міжнародних компаній, які будуть готові страхувати воєнні ризики», — додала Галина Янченко.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus