Близько 50% українських бізнесів потерпають від блокування податкових накладних

23 листопада 2022 2289 0
Близько 50% українських бізнесів потерпають від блокування податкових накладних
Depositphotos

В Україні суттєво погіршилися податкові умови для ведення бізнесу — майже 50% вітчизняних підприємців зіткнулися з блокуванням податкових накладних. Про це розповів економічний експерт, співзасновник громадянської платформи «Нова Країна» Андрій Длігач, пише Укрінформ.

«Для малого та середнього бізнесу зараз суттєво погіршені податкові умови. Близько 50% українських бізнесів, згідно з нашими дослідженнями, наразі потерпають від блокування податкових накладних», — зазначив експерт. 

Він підкреслив, що українська економіка вкрай потребує ефективних заходів для відновлення та розвитку. І низка урядових рішень для сприяння цього вже реалізується: йдеться про дерегуляцію, малу приватизацію.

«Але головне, що залишається і що ми маємо зробити для українського бізнесу, це навести лад в податковій сфері», — підкреслив Андрій Длігач.

Водночас голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, Данило Гетманцев написав у Telegram, що протягом поточного тижня Міністерство фінансів України представить зміни у податковому законодавстві, які дозволять зменшити кількість заблокованих податкових накладних. 

«Як відомо, у жовтні уряд підтримав пропозицію Мінфіну щодо зміни алгоритмів блокування податкових накладних, внісши зміни до постанови №1165. У зв’язку з цим кількість заблокованих накладних збільшилася удвічі. Статистика наступна: у вересні кількість заблокованих накладних була 0,8%, у листопаді така кількість зросла удвічі — 1,63%», — написав Данило Гетманцев.

Він зазначив, що це створило відчутні проблеми для бізнесу. Також, за його словами, відсоток заблокованих накладних зараз уже йде на спад — станом на 18 листопада заблоковано вже 1,12% накладних.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus