Фермерка з Волині завдяки гранту висадила яблуневий сад

5 грудня 2022 253 0
Фермерка з Волині завдяки гранту висадила яблуневий сад
Kurkul.com

Фермерське господарство «Дари Волині» в рамках проєкту державної грантової програми зі створення садів висадило яблуневий сад. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Так, за словами директорки підприємства Марини Єлевої, цьогоріч встигли отримати грантові кошти та посадити саджанці під яблуневий сад на площі у 8,4 га.  

Фермерка займається садівництвом разом з батьками. Нині родина має яблуневий сад площею в понад 11 га. Додатково сім’я Марини Євлевої вирощує сою та пшеницю. Загалом у сезон вона забезпечує понад 40 людей із навколишніх населених пунктів робочими місцями.

Яблука фермери збувають у місцеві мережі, а також на Львівщину та Рівненщину. У минулі роки була можливість співпрацювати з білоруссю, але з початком війни будь-які шляхи співпраці безповоротно обірвалися.

Фермерка розповіла, що цього року вирощену агропродукцію вдалося реалізувати без пригод і зайвих проблем. Як буде наступного року, покаже час, але родина вірить у перемогу України та налаштована оптимістично.

Читайте також: Названо найпопулярнішу культуру серед садівників для отримання грантових коштів

Нагадаємо, урядова програма «єРобота» стартувала 1 липня, вона дає можливість агропідприємцям та фермерам отримати грант на створення саду або теплиці. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus