Окупанти продовжують розграбовувати хімічне підприємство Сєвєродонецький Азот

21 грудня 2022 141 0
Окупанти продовжують розграбовувати хімічне підприємство Сєвєродонецький Азот
Telegram
  • Окупанти захопили Сєвєродонецький «Азот»
  • Обладнання хімпідприємства вивозять до росії
  • Фірташа підозрюють у зв'язках з російськими хімічними олігархами

Окупаційна «влада» Сєвєродонецька продовжує розкрадати матеріальні цінності Сєвєродонецького «Азоту» (входить до холдингу Ostchem, який об'єднує підприємства азотної хімії Group DF). Про це повідомляє Telegram-канал «Сєвєродонецьк|ЛХС 1934».

Нагадаємо, холдинг втратив контроль над Сєвєродонецьким «Азотом» у середині липня.

Як зазначає видання, обладнання хімпідприємства вивозять до росії. Хімічне підприємство охороняють регулярні війська росії.

Під контролем та у супроводі російських військових регулярно із заводу виїжджають фури, завантажені технологічним обладнанням. Далі вони прямують до кордону з рф.

«Популярністю користується електротехнічне обладнання, насосні агрегати, компресори. Ці вузли, як ремонтні комплектуючі, успішно використовуються рашистами на аналогічних російських хімпідприємствах», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, згідно з даними, більшість вивезеного з Сєвєродонецького «Азоту» обладнання йде на російське ВАТ «Міндобрива». Це російське підприємство контролює Аркадій Ротенберг, мільярдер та друг путіна.

«Примітно, що з Ротенбергом у дружніх стосунках і Дмитро Фірташ. Таким чином у схемі пограбування заводу виграють як завжди російські та «українські» олігархи (з австрійським громадянством)», — зазначило видання.

Читайте також: Bayer зупинив завод в Індії

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus