Якість врожаю кукурудзи буде гіршою за торішню через пізній збір — Сольський

16 січня 2023 843 0
Якість врожаю кукурудзи буде гіршою за торішню через пізній збір — Сольський
  • На полях не зібрано ще 15% кукурудзи
  • Якість зерна буде гіршою через пізній збір
  • Багато фермерів відмовляться цього року від сівби кукурудзи

В Україні досі залишається незібраним суттєвий обсяг врожаю кукурудзи, якість зерна якої буде гірша. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, станом на 12 січня в Україні обмолочено 3,6 млн га кукурудзи (85% до прогнозу), при врожайності 6,57 т/га намолочено 23,5 млн т врожаю

«Якість, порівняно з минулим роком, який був хорошим у плані якості, буде суттєво гірша. Про те, наскільки, можна буде говорити в кінці лютого, тому що суттєвий ще обсяг кукурудзи в полях», — пояснив Микола Сольський.

При цьому він нагадав, що станом на початок зими третина врожаю кукурудзи в Україні залишалась не зібраною, але наразі цей показник є удвічі меншим.

За його словами, українські аграрії «знають способи, як максимально зберегти якість врожаю, проте все одно вона знижується щодня». Також очільник Мінагрополітики додав, що якість залежить як від перепадів температури та вологості на полі, так і від гібрида кукурудзи.

Раніше Микола Сольський прогнозував, що в Україні цього року аграрії скоротять посівні площі під кукурудзу. 

«У нас досить великий обсяг кукурудзи збирається зимою. Це означає, що поля не будуть підготовлені до весни належним чином, а це означає, що багато фермерів не захочуть там сіяти кукурудзу і перейдуть на інші культури», — зазначив міністр.

За його словами, аграрії також відмовляться від сівби кукурудзи через нестачу коштів на придбання азотних добрив, необхідних для вирощування цієї культури.

Читати за темою: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus