На Харківщині місцевий житель допомагав окупантам красти соняшник

23 січня 2023 199 0
На Харківщині місцевий житель допомагав окупантам красти соняшник
Kurkul.com

На Харківщині місцевий житель допомагав окупантам красти соняшник. В обласній прокуратурі повідомили, що обвинувальний акт щодо 49-річного громадянина направлено до суду. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Правоохоронці встановили, що у смт Борова Ізюмського р-ну чоловік прийшов до окупаційної адміністрації та запропонував співпрацю. Він заявив, що готовий очолити будь-яке фермерське господарство, оскільки більшість власників виїхали з Борової.

«Окупаційна влада призначила громадянина незаконним керівником одного із сільськогосподарських підприємств у смт Борова. Колаборант залучив людей для роботи на даному підприємстві, організував збирання врожаю, передавав російським військовим паливо та сільгосппродукти. У серпні 2022 року окупанти вивезли з цього підприємства на територію рф соняшник», — йдеться у повідомленні відомства.

Колишнього «фермера» затримали українські правоохоронці. Він перебуває під вартою. Справу за частиною 4 статті 111-1 КК України розглядатимуть у Київському районному суді Харкова. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 тис. грн) або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Читайте також: Гауляйтер Мелітополя змушує аграріїв за безцінь продавати зерно

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus