Реклама

Викрито спробу незаконного експорту кукурудзи на понад 46 млн грн

6 лютого 2023 1648 0
Викрито спробу незаконного експорту кукурудзи на понад 46 млн грн
Kurkul.com
  • З України намагались незаконно експортувати кукурудзу
  • Вартість вантажу понад 45 млн грн
  • Відносно керівника компанії-експортера складено протоколи про порушення 

Митники виявили факт незаконного експорту сільськогосподарської продукції вартістю майже 46 млн грн. Про це повідомила пресслужба митниці.

Як зазначається, під час перевірки дотримання законодавства при вивезенні українським експортером з України кукурудзи, вагою 6 830 т і вартістю понад 45 млн грн, у працівників Координаційно-моніторингової митниці виникли сумніви щодо достовірності реєстраційних даних Угорської компанії-покупця товару.

З метою встановлення актуальних реєстраційних даних був направлений запит до країни імпорту вказаної агропродукції.

З відповіді митних органів Угорщини стало зрозуміло, що компанія-покупець за рішенням суду перебуває у стані примусової ліквідації та не може здійснювати фінансово-господарську діяльність.

«За виявленим фактом відносно керівника української компанії-експортера складено протоколи про порушення митних правил за ст.483 Митного кодексу України, а саме — переміщення товарів загальною вартістю 45,96 млн гривень через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу, як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо одержувача товару», — повідомили у відомстві.

Наразі митницею проводяться перевірки інших експортно-імпортних операцій із сільськогосподарською продукцією, де сторонами контракту є згадані угорська та українська компанії.

Читайте також: Через штучне блокування зернового коридору експорт агропродукції зменшується

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама