Посівні площі кукурудзи зменшились на півмільйона

25 червня 2015 60 0
Посівні площі кукурудзи зменшились на півмільйона
Latifundist.comПосівні площі кукурудзи зменшились на півмільйона

Площі під кукурудзою у 2015 р. знизилися до 4,3 млн га в порівнянні з 4,8 млн га у 2014 р. Основна причина криється у високих витратах на вирощування 1 га кукурудзи в порівнянні з іншими зерновими та олійними культурами. Про це повідомляє експерт зернового та олійного ринку компанії «УкрАгроконсалт» Єлизавета Малишко.

«Більш низька прогнозована врожайність зерна кукурудзи викликана, як і очікувалося, меншими інвестиціями в її вирощування, ніж в 2014 р. Відзначається економія витрат на мінеральні добрива та ЗЗР. Крім того, в 2015 р. різко скоротився імпорт посівного матеріалу кукурудзи через його високу вартість в перерахунку на національну валюту. В результаті збільшиться використання вітчизняного насіння, яке забезпечує меншу врожайність. Тим не менш, високі вологозапаси і сприятливий температурний режим підтримуватимуть врожайність кукурудзи на високому рівні»,— каже експерт.

Експрети оцінюють урожай кукурудзи на рівні 24 млн т, що майже на 2 млн т менше, ніж торік. Критичним періодом для прогнозування врожаю буде липень, коли погодні умови визначать якість запилення і подальші перспективи врожаю.

Виконано за допомогою Disqus