В Україні вперше посіяли кукурудзу системним трактором NEXAT

9 травня 2023 167 0
Посів кукурудзи колісним системним трактором NEXAT
Traktorist.uaПосів кукурудзи колісним системним трактором NEXAT

Агрокомпанія «Кищенці» з Черкащини вперше в Україні провела посів кукурудзи серійним колісним системним трактором NEXAT. Про це повідомив директор українського представництва компанії «Нексат Україна» Юрій Мрук, передає Traktorist.ua.

«Сіємо зараз кукурудзу зі швидкістю 14-17 км/год. Середній розхід пального становить 4,7 л/га. Разом з посівом вносимо одночасно гранульоване і рідке добриво. Гранульоване вносимо сошником спереду, а рідке виливаємо за прикотуючими коліщатками — ззаду. В нас є 9 кубів рідкого добрива, 9 кубів гранульованого та 3 куби зерна», — пояснив Юрій Мрук.

Він додав, що посів проводять з нормою 70 тис. насінин на га. Зараз посіяно вже понад 700 га. Продуктивність складає приблизно 20 га за год. Ціль — вийти на 400 га за добу. Пізніше планують сіяти соняшник та сою.

«Різниці між гусеничною та колісною машиною ми не помітили ніякої. Єдине, хлопці сказали, що по дорозі на колесах набагато простіше їхати як на гусеницях — машина їде м'якіше. А в роботі обидва роботи працюють на вищому рівні — немає, наприклад, пробуксовок чи інших проблем», — підсумував директор українського представництва компанії «Нексат Україна».

Нагадаємо, перший серійний системний трактор NEXAT на колесах «Кищенці» придбали па початку квітня.

Раніше в NEXAT повідомили, що можуть перенести виробництво системних тракторів до України.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus