Реклама

Молдова не бачить причин для обмеження імпорту з України

11 травня 2023 34 0
Молдова не бачить причин для обмеження імпорту з України

Молдова поки що не приєднуватиметься до заборони на імпорт деяких зернових та олійних культур з України. Таку заяву зробив міністр сільського господарства Молдови Володимир Боля, передає NewsMaker.

За словами міністра, це не призвело б ні до підвищення відпускних цін для молдавських фермерів, ні до зниження собівартості.

«Це рішення дало б нульові результати. Навпаки, Україна запровадила б обмеження на ввезення молдавської продукції і тоді багато чого було б втрачено», — зазначив Володимир Боля.

За його словами, обсяги імпорту сільськогосподарської продукції з України незначні. Загалом Молдова імпортувала близько 177 т пшениці та чотири тисячі тонн насіння соняшнику з України. Тим часом молдовські елеватори дають змогу зберігати майже три мільйони тонн продукції.

Крім того, молдовські аграрії отримають додаткові субсидії. Уряд виділив для цього 100 мільйонів леїв.

Нагадаємо, нещодавно пресслужба Міністерства сільського господарства Молдови повідомила, що країна планує приєднатись до рішення Європейського Союзу щодо заборони імпорту сільгосппродукції з України.

У відповідь на обмеження, впроваджені Молдовою проти українського імпорту, в українському уряді підготували постанову про заборону молдовського імпорту. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства — Торговий представник України Тарас Качка.

Читайте також: Заборона Польщі на імпорт коштувала Україні $143 млн

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама