Реклама

Затримано фермера, який утримував чоловіка у неволі на власному підприємстві

16 травня 2023 105 0
Затримано фермера, який утримував чоловіка у неволі на власному підприємстві
Національна поліція

На Вінниччині поліція затримала фермера, який закував у кайданки та прив’язав на ланцюг 52-річного чоловіка. Про це повідомила пресслужба Національної поліції у Вінницькій обл.

Як зазначили правоохоронці, чоловік незаконно позбавив волі потерпілого та утримував у підсобному приміщенні на території власної ферми у Гніванській територіальній громаді. Потерпілий врятувався втечею. 

Поліцейські встановили, що злочин відносно нього вчинив 61-річний житель м. Гнівань.

«Зловмисник закував 52-річного чоловіка у кайданки та на власному вантажному мікроавтобусі перевіз на територію свого сільськогосподарського підприємства. У підсобному приміщенні ферми порушник закинув 14-кілограмовий ланцюг через балку у стелі та прив’язав ним потерпілого. Обидва кінці ланцюга чоловік зафіксував на тілі потерпілого навісним замком. У такому стані власник ферми залишив 52-річного чоловіка на ніч», — йдеться у повідомленні.

Потерпілий врятувався втечею. Кайданки та прикріплений до нього ланцюг, яких втікач не міг сам позбутися, демонтували рятувальники.

Під час невідкладних слідчих дій поліцейські вилучили паспорт потерпілого, який знаходився у порушника, та мобільні телефони, а також знаряддя злочину — металевий ланцюг вагою 14 кг та кайданки.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається позбавлення волі на термін до 5 років.

Підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Досудове розслідування триває, поліцейські встановлюють усі обставини злочину.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама