На Львівщині запровадили програму розвитку агровиробництва

17 березня 2016 102 0
Львівська ОДА виділила 11 млн грн на розвиток сільського господарства
profspilka.kiev.uaЛьвівська ОДА виділила 11 млн грн на розвиток сільського господарства

В Львівській області, де 39 % населення проживає у сільській місцевості, прийняли п’ятирічну Комплексну програму підтримки та розвитку агропромислового виробництва. Її розробником є департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА, який очолює Наталія Хмиз, повідомляє Free Voice.

Відповідно, цього року держадміністрація виділила 11 млн грн (близько $425 тис.) на сільське господарство.

За словами керівника агропромислової комісії Львівської ОДА Тараса Вереги, 1,5 млн буде спрямовано на часткове відшкодування сільськогосподарським виробникам відсотків за кредитами, 1 млн – на заходи зі збереження і відтворення родючості ґрунтів та 8,5 млн на фінансову допомогу у вигляді пільгових кредитів. Він зазначив, що завдяки цьому очікує збільшення виробництва сільськогосподарської продукції на 10% протягом 5 років.

«Окрім 11 млн, які надійдуть з області у 2016 році, Хмиз та її колеги очікують від Києва 16 млн, міжнародних пожертв на 6 млн і розраховують на 42 млн від партнерів по фінансуванню (за участю місцевих бюджетних асигнувань і ферм) – у цілому 75 млн грн. Оскільки держадміністрація має намір витратити 86 млн грн протягом наступних п’яти років (або близько 3,3 млн доларів за поточним курсом), фактична загальна сума, ймовірно, буде в сім разів більша, або ж 602 млн грн ($23 млн)», ― йдеться в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus