Миколаївський фермер намагався дати хабар в 1 млн грн за збір врожаю на арештованому полі

25 липня 2023 1622 0
фото ілюстративне
Kurkul.comфото ілюстративне

Миколаївські слідчі поліції затримали фермера за підкуп правоохоронця. Зловмисник намагався підкупити співробітника СБУ за не перешкоджання збору врожаю на арештованій земельній ділянці. Фігуранта затримали слідчі поліції та оголосили йому про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України. За скоєне чоловікові загрожує до восьми років ув’язнення.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Миколаївській області.

У ході досудового розслідування поліціянти встановили, що керівник фермерського господарства, мешканець Одеської області, незаконно використав для господарської діяльності арештовану земельну ділянку на території Миколаївського району. Надалі задля безперешкодного збору врожаю він запропонував грошову винагороду у сумі мільйон гривень одному із керівників відділу Управління СБУ в Миколаївській області.

Після передачі правоохоронцю першої частини хабаря у сумі 12 500 доларів поліціянти затримали 64-річного фігуранта у порядку ст. 208 КПК України.

Нині затриманому слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище».

Йому загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Нині фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі близько шести мільйонів гривень.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus