Аграрна партія проти компромісу щодо спецрежиму ПДВ — Скоцик

23 березня 2016 46 0
Віталій Скоцик, голова Аграрної партії України
timeua.comВіталій Скоцик, голова Аграрної партії України

У Комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики розглядали питання «аграрного компромісу», при якому всім аграрним виробникам пропонують 50% ПДВ сплачувати в бюджет, а 50% залишати на спецрахунках. Про це заявив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, повідомляє AgroPolit.com.

Аграрна партія України не погодиться на такий компроміс і вимагає повного повернення спецрежиму ПДВ для всіх аграрних підприємств.

«Влада пропонує аграріям компроміс в поверненні ПДВ всім в пропорції 50 на 50%. Схоже серед Страйкового комітету вже є багато тих, хто готовий це прийняти. Перший квартал вже пройшов і мають платити всі, далі трохи роздали посад… Думаю ні Президія, ні Політрада Аграрної партії України не прийме такі половинчасті рішення і зробить рішення по певних особистостях», — зазначив політик.

Він нагадав, що спецрежим ПДВ був лише компенсацією, яка дозволяла українським аграріям конкурувати. Ці зекономлені кошти акумулювалися і вкладалися у виробництво.

«При цьому найбільше від цього режиму вигравали не великі агрохолдинги, як це часто подають у ЗМІ, а переважно м’ясне та молочне тваринництво, малі та середні господарства, які забезпечують продуктами харчування, у першу чергу, український ринок. Через скрутну економічну ситуацію, пов’язану в тому числі і з різким знеціненням національної валюти, що є не в останню чергу наслідком непродуманої діяльності уряду, агровиробники у кращому випадку вийшли би на беззбитковість у цьому році. Хочу ще раз нагадати, що при цьому вони апріорі перебувають у нерівних умовах зі своїми європейськими та американськими колегами. У перших є дотації на рівні 200-500 Євро на гектар. Інші мають доступ до кредитів під 3-5 % річних. Український виробник не має ані першого, ані другого і змушений орієнтуватися виключно на свої оборотні кошти. Ці кошти йому і давав спецрежим ПДВ», — зауважив Віталій Скоцик.

Нагадаємо, 16 березня комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики під «тиском вулиці» підтримав законопроект № 3851-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України» та запропонував народним депутатам прийняти документ у першому читанні. Законопроект, пропонує повне збереження спецрежиму ПДВ. В день розгляду документу в комітеті під стінами парламенту, уряду та самого комітету проходив кількатисячний мітинг аграрних виробників. Це була 7 акція протесту аграріїв за неповний рік.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою