Спецрежим ПДВ хочуть залишити на 2017 рік

24 серпня 2016 150 0
Олександр Бакуменко, заступник голови Комітету з питань аграрної політики і земельних відносин
uanews.te.uaОлександр Бакуменко, заступник голови Комітету з питань аграрної політики і земельних відносин

Аграрний і податковий комітети Верховної Ради внесли на розгляд парламенту пропозицію про збереження спецрежиму для деяких аграрних галузей у 2017 році. Про це на прес-конференції в Києві заявив народний депутат, заступник голови Комітету з питань аграрної політики і земельних відносин Олександр Бакуменко, пише Укрінформ.

«Два профільні комітети, податковий і аграрний, проголосували практично повним складом за законопроект 3851-1, щоб залишити спецрежим для аграріїв, оскільки він працював до 2016 року. Два комітети його проголосували, був переданий у Верховну Раду, але на жаль, поки що не виноситься в зал», — сказав нардеп.

За словами Бакуменка, з боку виконавчої влади є тільки одна позиція, чому не можна залишити спецрежим, і це пов'язано з підписаними зобов'язаннями з МВФ, які на сьогодні не можна змінювати.

«МВФ, як кредитор України, для нього потрібне найголовніше — збалансувати бюджет, доходи і витрати і величину бюджетного дефіциту, яка визначена ними на рівні 3,7%… Ми можемо прожити без коштів МВФ, реально управляючи своєю економікою, але роблячи це професійно, і найголовніше — прибрати елемент корупції, яка заважає приходу реальних інвестицій в українську економіку», — зазначив він.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий Агроконтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus