Реклама

Єгипет придбав близько пів мільйона тонн російської пшениці

4 вересня 2023 98 0
Єгипет придбав близько пів мільйона тонн російської пшениці
Kurkul.com

Єгипет, один із найбільших у світі імпортерів пшениці, придбав близько пів мільйона тонн російської пшениці в рамках приватної угоди, укладеної державним покупцем.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чотирьох трейдерів.

Зазначається, що Єгипет минулого року почав переходити на прямі закупівлі замість тендерів після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

За даними Reuters, Генеральне управління з постачань товарів (GASC) закупило близько 480 тис. т російської пшениці у торгової фірми Solaris за ціною близько $270/т на основі вартості та фрахту (C&F).

Водночас зазначається, що GASC не давало коментарів щодо цього.

За словами трейдерів, ціна може бути нижчою від неофіційної мінімальної, встановленої російським урядом для контролю внутрішніх цін на пшеницю.

Інші російські постачальники пшениці подали пропозиції в п’ятницю за ціною «франко-борт» у $265/т. Вони вважають, що це встановлена ​​мінімальна ціна.

Трейдери повідомили Reuters, що мінімальна ціна не є юридично обов’язковою, але очікується, що постачальники будуть виконувати інструкції міністерства сільського господарства росії. Натомість на ринку немає ясності щодо рівня російської мінімальної ціни.

Також зазначається, що існують різні мінімальні ціни для приватних продажів і продажів на державних тендерах, а також різні ціни для продажів у кожному місяці між вереснем і груднем і знижки для низькопротеїнових сортів пшениці.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама