Реклама

росія готова реанімувати зернову угоду після виконання всіх домовленостей — путін

5 вересня 2023 160 0
росія готова реанімувати зернову угоду після виконання всіх домовленостей — путін

росія готова реанімувати зернову угоду після того, як буде виконано всі умови москви. Про це заявив президент рф путін за підсумками переговорів зі своїм турецьким колегою Таїпом Реджепом Ердоганом, передає Інтерфакс-Україна.

«Хотів би знову підтвердити нашу принципову позицію: ми будемо готові розглянути можливість реанімувати «зернову угоду», — зазначив путін.

За його словами, москва зробить це одразу ж, «щойно буде повністю виконано всі зафіксовані в ній домовленості про зняття обмежень на експорт російської агропродукції».

Водночас путін сказав, що росія має намір організувати постачання одного мільйона тонн зерна до Туреччини для перероблення з метою подальшого постачання до найбідніших країн світу. 

«Маємо намір організувати постачання 1 млн тонн зерна з росії за преференційною ціною для перероблення до Туреччини і потім безоплатного транспортування до найбідніших країн. Розраховуємо в цьому сенсі й на допомогу Держави Катар, яка з гуманітарних міркувань готова підтримати найбідніші країни», — підсумував путін.

Читайте також: Альтернативним морським коридором вже пройшло чотири судна — Зеленський

Тим часом, як повідомив український громадський діяч Андрій Смолій, росія після блокування зернового коридору рекордно збільшила експорт свого зерна.

«Після блокування Чорноморського зернового коридору росія у серпні цього року відвантажила на експорт 7,7 млн тонн зерна — це рекордний показник для цього місяця за останні 7 років. Про це свідчать дані російського зернового союзу», — написав політик.

За його словами, найбільшим покупцем російської пшениці у серпні став Єгипет, куди відвантажили 910 тисяч тонн. На другому місці — Алжир, експорт у цьому напрямку зріс у 7 разів — до 610 тисяч тонн. Третє місце посіла Туреччина з показником 481 тисяча тонн.

Читати за темою: Єгипет придбав близько пів мільйона тонн російської пшениці

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама