Реклама

Польща не відкриватиме кордон для українського зерна — Моравецький

12 вересня 2023 154 0
Польща не відкриватиме кордон для українського зерна — Моравецький
Kurkul.com

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна остаточно вирішила не відкривати кордони для імпорту українського зерна.

«Незалежно від того, яким буде рішення брюссельських чиновників, ми не відкриємо наших кордонів», — написав Матеуш Моравецький у Twitter.

Він додав, що Польща прийняла мільйони біженців з України, але коли треба захистити власні інтереси, «уряд боронитиме польське село».

«Саме завдяки твердій позиції Польщі був затриманий імпорт українського збіжжя на спільний європейський ринок. І поки у Брюсселі вирішують, чи зберегти ембарго на українське збіжжя, Польща не дозволить засилля свого ринку українською агропродукцією», — зазначив Матеуш Моравецький.

Так, за словами речника польського уряду Пйотра Мюллера, Уряд Польщі офіційно звернеться до Європейської Комісії із закликом продовжити заборону на імпорт українського збіжжя після 15 вересня.

Нагадаємо, Україна погрожує судовим позовом проти Європейського Союзу та країн-членів ЄС до Світової організації торгівлі (СОТ), якщо ті не скасують заборону на експорт її сільськогосподарської продукції.

Читати за темою: Єврокомісія розглядає субсидування експорту українського зерна задля уникнення кризи на ринку

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама