Реклама

Основні порти України відновили приймання суден для експорту зерна

4 жовтня 2023 214 0
Основні порти України відновили приймання суден для експорту зерна
Kurkul.com

Усі три чорноморські порти України попри погрози росії обстрілювати судна, що прямують до українських портів, відновили приймання суден для експорту зерна. Про це пише Bloomberg.

Як зазначається, перші 10 кораблів уже скористалися коридором, який Україна почала вибудовувати після відмови росії відновити зернову угоду і попри її погрози топити судна, які йдуть в українські порти. 

Також повідомляється, що міжнародні страхові компанії почали відновлювати покриття страхових ризиків.

«Прохід кораблів сигналізує про те, що смілива ставка України на створення власного торгового шляху після краху безпечного коридору, узгодженого з Росією, окупилася», — йдеться у повідомленні.

Раніше керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко заявив, що український зерновий коридор продемонстрував можливість приймати/випускати 8 суден на день.

1 жовтня 3 завантажені судна вийшли з портів Південний та Чорноморськ та 5 суден прибули до портів Великої Одеси під завантаження.

За словами Андрія Клименка, саме 5 суден на день прибували до портів Великої Одеси в вересні-жовтні 2022 року, тобто «під час більш-менш нормальної роботи «зернового коридору» за участі України, Туреччини, ООН та рф».

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама