Реклама

Ще одна країна відкрила свій ринок для українських молочних продуктів

18 жовтня 2023 56 0
Ще одна країна відкрила свій ринок для українських молочних продуктів
Depositphotos

У жовтні Держпродспоживслужбою у співпраці з МЗС було погоджено форму міжнародного ветеринарного сертифіката для термічно оброблених молочних продуктів, призначених для споживання людиною до Республіки Албанія. Про це повідомила пресслужба Держпродспоживслужби.

Відповідна форма міжнародного сертифіката оприлюднена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в рубриці «Міжнародне співробітництво», в розділі «Ветеринарія та безпечність», в підрозділі «Сертифікати на експорт з України».

На сьогодні погоджено ветеринарні сертифікати для експорту в Албанію трьох груп товарів:

  • м’яса птиці;
  • м’ясних напівфабрикатів;
  • термічно оброблених молочних продуктів, призначених для поживання людиною.

У відомстві нагадали, що першим кроком для здійснення експорту харчових продуктів є запит оператора ринку на проведення позапланових заходів ветеринарного контролю відповідно до вимог країни призначення до головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, а також до міжрегіональних головних управлінь Держпродспоживслужби на державному кордоні за місцем розташування.

Читайте також: Україна зможе постачати нові види продукції до Азербайджану та Македонії

До слова, у жовтні поточного року було призначено нового тимчасово виконуючого обов'язки голови Держпродспоживслужби. Ним став колишній заступник голови хмельницької ОВА Сергій Ткачук.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама