Реклама

Затримки на кордоні завдають збитки українським виробникам яблук

27 жовтня 2023 49 0
Затримки на кордоні завдають збитки українським виробникам яблук
Kurkul.com

Садівники цьогоріч виростили гарний врожай яблук. Проте на шляху до закордонного споживача українські яблука роками наштовхуються на одні й ті самі проблеми. На українському кордоні перевізники яблук стоять в загальних чергах і це може тривати не один тиждень. Про це повідомила асоціація «Укрсадпром».  

«На жаль, в залежності від погодних умов і терміну очікування, яблука можуть псуватися. Вже не один раз українські садівники, а також Асоціація «Укрсадпром» зверталася до Міністерства аграрної політики та продовольства з проханням включити яблука до переліку сільськогосподарської продукції, яка має обмежений строк зберігання з певним кодом УКТ ЗЕД», — йдеться у повідомленні. 

Асоціація просить включити яблука та іншу продукцію садівництва до переліку продуктів з обмеженим строком зберігання та кардинально змінити систему проходження продукції українського садівництва через контрольно-пропускні пункти з ЄС.

«Потрібно обладнати нові КПП з можливістю перевезення через них продукції
аграріїв. Крім того, потрібно переобладнати існуючі пункти задля можливості перевезення через них вантажів, які швидко псуються», — зазначили в Асоціації.

Ці прохання викладені в офіційних листах-зверненнях до Мінагрополітики та продовольства.

Читайте також: Цьогоріч садівники отримали яблука червоних сортів преміального забарвлення

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама