Реклама

У 2024 році врожай буде нижчим цьогорічного

1 листопада 2023 204 0
У 2024 році врожай буде нижчим цьогорічного
Kurkul.com

Через зниження рентабельності виробництва в Україні у 2024 р. аграрії можуть засіяти не всі поля, а урожай зерна буде меншим цьогорічного. Про це розповів міністр аграрної політики і продовольства Микола Сольський, пише Інтерфакс-Україна.

«Думаю, що в нас наступного року буде менший урожай, оскільки цього року збіглися кілька чинників. По-перше, всі за інерцією з минулим роком засіяли по максимуму. По-друге, була погода практично ідеальна. У році, що минає, цього не було, а наступного, думаю, ця проблема буде. Математика показує, що для деяких компаній, на жаль, краще заплатити орендну плату і не сіяти, ніж втратити результат роботи за рік», — зазначив міністр.

Водночас він відмовився прогнозувати відсоток сільгоспплощ, які аграрії не засіють, проте припустив, що це позначиться на всіх вироблених Україною зернових і олійних культурах. 

Микола Сольський також повідомив, що осіння посівна наближається до завершення. Посіви озимих культур підростають, але вони в поганому стані через осінню ґрунтову посуху.

«Можливо, скажу щось непопулярне, але скорочення озимої пшениці на користь інших культур — це нормальний процес. Якщо він проходить болісно через те, що фермери посіяли, а потім потрібно пересівати, то, на жаль, він так проходить, і це зовсім не практична історія», — зазначив він.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама