Затверджено порядок оренди гідротехнічних споруд для аквакультури

6 листопада 2023 97 0
Затверджено порядок оренди гідротехнічних споруд для аквакультури

Кабінет Міністрів України затвердив низку документів, яка унормовує оренду гідротехнічних споруд для цілей аквакультури. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram

«Затверджено, на виконання закону України «Про аквакультуру», Порядок надання в користування на умовах оренди гідротехнічних споруд для цілей аквакультури; Порядок надання в користування на умовах оренди гідротехнічних споруд рибогосподарської технологічної водойми; Типовий договір користування на умовах оренди гідротехнічною спорудою для цілей аквакультури та Типовий договір користування на умовах оренди гідротехнічною спорудою рибогосподарської технологічної водойми», — написав він.

Водночас уряд перерозподілив 5,285 млн грн з програми «Організація діяльності рибовідтворювальних комплексів та інших бюджетних установ у сфері рибного господарства» на збільшення обсягу видатків розвитку за програмою «Наукова і науково-технічна діяльність у сфері рибного господарства» для забезпечення видатками державної наукової установи «Інститут рибного господарства, екології моря та океанографії». 

Читати за темою: Фермер підозрює МХП у знищенні виробництва чорної ікри в Україні

Раніше заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня зазначив, що Україна має величезний потенціал для розвитку аквакультури.

«Україна має величезний потенціал для розвитку аквакультури. У нас понад 1 млн га водного плеса — це стави і озера, штучні водойми, каскад дніпровських водосховищ, лимани, інші водойми. Практично у кожній громаді є десятки водойм і цей потенціал потрібно використовувати. Розвиток аквакультури – це симбіоз держави, бізнесу, науки і безпосередньо спеціалістів, адже ми маємо бути у тренді використання нових технологій та розвивати свої», — акцентував Віталій Головня.

Він також підкреслив, що в Україні аквакультура займає лише 27% виробництва рибної продукції, тоді як у світі — понад 51 %.

«Нам треба прагнути до світового показника. Тим більше, що у нас все для цього є — і водне плесо, і переробка рибної продукції, і її експорт, і асортимент», — підсумував Віталій Головня.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus