Реклама

До страйку польських перевізників планують долучитись фермери

21 листопада 2023 84 0
До страйку польських перевізників планують долучитись фермери
Сергій Деркач

Страйк польських перевізників на кордоні з Україною загрожує поширитися на групу фермерів, які планують приєднатися до протесту. Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на Bloomberg.

Як зазначається, близько 100 фермерів з асоціації «Зраджене село» планують провести триденну акцію протесту на пункті пропуску «Шегині — Медика» в четвер, 23 листопада.

«Фермери були першою групою, яка постраждала. Зараз вже є транспортні компанії, питання в тому, хто буде наступним», — сказав один з організаторів майбутнього страйку Лукаш Мартин.

Як повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України (МІУ) Сергій Деркач, на трьох пунктах пропуску заблоковано майже 3000 автомобілів.

Тим часом Україна сподівається наступного тижня провести переговори у тристоронньому форматі з Польщею і Єврокомісією щодо розблокування пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заступника міністра економіки, торгового представника України Тараса Качку.

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада блокують три найбільші пункти пропуску на кордоні з Польщею. Йдеться про пункти пропуску «Гребенне — Рава-Руська», «Корчова — Краківець», «Дорогуськ — Ягодин».

Польські підприємці скаржаться, зокрема, на недобросовісну конкуренцію з українського боку та тривале очікування вантажівок на в’їзд до Польщі.

За словами експертів, від цієї блокади найбільше страждають дрібні та середні фермери.

Тим часом Єврокомісія пригрозила Польщі покаранням за подальшу блокаду пунктів пропуску. Попри це представники польських перевізників заявили про плани розширити страйк та перекрити ще один пункт пропуску на кордоні з Україною «Медика — Шегині».

Вчора, 20 листопада, стало відомо, що Україна та Польща готують позови щодо відшкодування збитків, завданих блокуванням прикордонних автомобільних пунктів пропуску через мітинг польських перевізників.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама