Реклама

Через страйк польських перевізників почалися проблеми з постачанням пального до України — Дмитрасевич

27 листопада 2023 84 0
Через страйк польських перевізників почалися проблеми з постачанням пального до України — Дмитрасевич
Depositphotos

Через страйк польських перевізників, які уже тривалий час блокують пропускні пункти на кордоні з Україною, почалися проблеми з постачанням пального до України.

Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич.

За його словами, перетин польського кордону для українських вантажівок фактично заблокований, в середньому проїжджає одна вантажівка на годину щодня.

Маркіян Дмитрасевич зазначив, що Україна має можливість використовувати залізничні шляхи, а також один з основних торговельних шляхів — через Дунай, але це не рятує ситуацію. 

«Ми вже бачимо проблеми з таким важливим постачанням, як, наприклад, пального до України. Це теж треба враховувати», — додав він.

Тим часом президент України Володимир Зеленський вважає, що полякам треба дати трохи часу і тоді стосунки між сторонами потеплішають.

«Я вважаю нам треба мати дуже виважену політику. Мати план дій, за яким йти. І у нас є цей план, працює прем'єр-міністр, як на рівні МЗС, так і на рівні міністерства інфраструктури. Все це є. Я впевнений, що ми зможемо все це зробити. Я думаю, нам треба дати трішки часу нашим сусідам, все потеплішає», — заявив Володимир Зеленський.

Водночас польські перевізники від сьогодні, 27 листопада, почнуть в цілодобовому режимі блокувати рух вантажівок через пункт пропуску (КПП) «Шегині-Медика». Про це заявив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

«Навпроти пункту пропуску «Шегині» учасники цієї акції блокують рух з 23 листопада і до сьогодні в денний час, тобто, з 9-ї години ранку і до 20 години за польським часом. Із завтрашнього дня такі дії мають розпочатися вже цілодобово», — сказав він.

Андрій Демченко уточнив, що польські перевізники досі блокують рух вантажівок на чотирьох пунктах пропуску: «Ягодин-Дорогуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне» та «Шегині-Медика». Нагадаємо, блокада розпочалась ще 6 листопада.

Читайте також: Польські перевізники продовжили блокаду найбільшого пункту пропуску до лютого 2024 року

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама