Реклама

Сільгоспземлі в Україні розміновуватиме американська компанія Tetra Tech

1 грудня 2023 66 0
Сільгоспземлі в Україні розміновуватиме американська компанія Tetra Tech
ДСНС

Американська компанія Tetra Tech долучилася до гуманітарного розмінування земель с/г призначення. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Зокрема, провідна світова компанія уже розміновує поля у Київській, Одеській, Сумській, Херсонській і Харківській областях.

Як зазначив заступник аграрного міністра з питань цифрового розвитку Денис Башлик, одна з серйозних проблем аграріїв через повномасштабне вторгнення рф — заміновані сільськогосподарські землі. Близько пів мільйона гектарів потребують розмінування. Але процес відбувається повільно через обмеженість у ресурсах.

За його словами, в Україні працює близько 20 компаній з розмінування. Але цього дуже мало. Треба, щоб робота з розмінування йшла швидше.

Довідково. Компанія Tetra Tech (США) є світовим лідером з розмінування у надскладних умовах. Співпрацює з Державним департаментом США. Компанія має допомогти Україні виявляти й знешкоджувати протипіхотні міни, нерозірвані та покинуті боєприпаси, саморобні пристрої та інші вибухонебезпечні предмети. Також Tetra Tech проводитиме навчання з розмінування за міжнародними стандартами.

Читати за темою: Ще один банк фінансуватиме розмінування с/г земель

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама