Реклама

росія продає на світовому ринку мільйони тонн вкраденого в Україні зерна — Bloomberg

24 грудня 2023 189 0
росія продає на світовому ринку мільйони тонн вкраденого в Україні зерна — Bloomberg
Kurkul.com

За даними NASA, на тимчасово окупованих територіях України цього року було зібрано близько 6,4 млн т пшениці та майже 1,5 млн т насіння соняшника. Про це інформує  Bloomberg, пише Kurkul.com.

За їхньою інформацією, ці обсяги становлять близько 20% від загального врожаю пшениці та майже 10% від загального врожаю насіння соняшника в Україні. 

«Мільйони тонн найважливіших сільськогосподарських культур вирощуються в окупованих рф регіонах України. Проблема в тому, що важко точно знати, скільки і куди рф відправляє цієї продукції», — йдеться в матеріалі.

За інформацією NASA, російські окупанти вивозять із захоплених територій України мільйони тонн зерна, яке потім продають на світовому ринку. Це призводить до зростання цін на продовольство та загрожує продовольчою безпекою в багатьох країнах світу.

«За оцінками Української зернової асоціації, на окупованих територіях виробляється близько 15-16 млн т усіх сільськогосподарських культур. російські окупанти вивозять із цих територій від 5 до 6 млн т зерна, а це становить близько третини всього врожаю», — пише Bloomberg.

У матеріалі йдеться про те, що пропаганда рф намагається приховати факт крадіжки українського зерна. російські ЗМІ заявляють, що зерно вивозиться з окупованих територій на законних підставах, як експорт. Однак це не відповідає дійсності.

«Країни світу повинні запровадити санкції проти рф за крадіжку українського зерна. Це допоможе зупинити злочинні дії російських окупантів і захистити продовольчу безпеку в світі. Оцінка вартості та збитків є важливою для будь-яких вимог, які Україна може пред'явити про репарації від росії», — йдеться у повідомленні. 

Головний прокурор Швейцарії торік попередив торговців, щоб вони трималися подалі від продуктів харчування, які, як повідомляється, були розграбовані в Україні, інакше вони ризикують скоїти військовий злочин.

«Для України надзвичайно важливо, щоб ми були прозорі щодо цих цифр. Це те, що ми не можемо ігнорувати», — йдеться у матеріалі.

 Читайте також: Фонд Говарда Баффета побудує логістичний хаб для експорту українського зерна

Ірина Кошкіна, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus