Реклама

Польща скаржиться на надмірний імпорт агропродукції з України

5 лютого 2024 131 0
Польща скаржиться на надмірний імпорт агропродукції з України
Depositphotos

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський заявив, що Польща зафіксувала надмірний імпорт агропродукції з України, тому контроль та активізація інспекцій на кордоні з Україною посиляться.

Про це повідомило Міністерство сільського господарства Польщі.

«Підтверджується надмірний імпорт на наш ринок цукру, олії та продуктів переробки зернових, таких як борошно, зернові напівфабрикати, особливо кукурудзи», — зазначив Чеслав Секерський.

Він наголосив, що перевірки, проведені на прикордонних переходах, показали необхідність посилення ветеринарної інспекції та залучення додаткових ветеринарів.

«Викликає занепокоєння і те, що кінцевими одержувачами багатьох поставок є країни Балтії — Литва та Латвія. Можна припустити, що товари, які до них перевозять, повернуться назад до Польщі», — заявив Чеслав Секерський.

Міністр наголосив, що великий експорт товарів з України до країн ЄС витісняє польських виробників з ринків ЄС.

«Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає вимогам ЄС до виробництва, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства», — підсумовується у повідомленні.

Нагадаємо, польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокадою доріг та прикордонних пунктів пропуску. Він розпочнеться 9 лютого і триватиме до 10 березня. 

Читайте також: В Болгарії переробникам соняшника не вистачає української сировини

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама