Реклама

Проєкт АгроБратство повернувся в новому сезоні

11 березня 2024 65 0
Проєкт АгроБратство повернувся в новому сезоні
Kurkul.com

Компанія LNZ Group випустила другий сезон «АгроБратство». У проєкті фермери із різних регіонів України поділились своїми досягненнями у веденні агробізнесу, а також розповіли про роботу господарств під час війни. Про це пише Kurkul.com.

У першому випуску фермер Руслан Трифонов розповів, як це вести агробізнес на межі 2 кордонів. Аграрій заснував господарство ФГ «Пульмо» разом із дружиною. Зараз в обробітку вже мають 120 га і вирощують сою, пшеницю, соняшник та льон.

Так, фермер поділився досвід реалізації врожаю. Також він розповів які культури тестують, про ризики господарювання та особливості вирощування у регіоні.

У другому випуску фігурувало ПСП «Перемога» з Кіровоградщини, де вже третє покоління успішно розвиває господарство. Власник Віталій Пойда розповів, як змінилося господарство під час війни, чи є в молоді бажання працювати в агро, які пріоритети у середнього бізнесу, як доробляють та як реалізують насіння в господарстві. Детальніше дивіться у відео.

Третій випуск проєкту був присвячений господарству СФГ «Світанок». Його керівник Олег Лазарук 23 роки тому почав свою діяльність з «чистого аркуша», а зараз має у своєму арсеналі потужну техніку та розвинуте господарство. Це сімейний бізнес, який продовжує нове, молоде покоління родини.

Розуміючи важливість змін, у господарстві вирішили розширити свою діяльність та розпочали новий напрямок, заклавши фундуковий сад. Також увесь колектив активно допомагають ЗСУ, як технікою, так і харчами.

Про фундук йшлось і в четвертому випуску. Проте там історія зовсім інша. І вона розпочалась із кредиту на 25 тисяч грн. За словами керівник СТОВ «Васильківське» Сергія Огородника, любов до землі, передана від батька до сина. Саме тому він вирішив займатися вирощуванням фундука. Минулого року вже зібрали перший врожай!

А як хащі перетворили на успішне господарство, де наразі вирощують овочеві культури, знає фермер Юрій Пудлик, керівник господарства ПАП «Агроінвест» з Тернопільщини. Він переконаний, що кожен день — це можливість будувати майбутнє, не відкладаючи на завтра. Саме тому господар вирішив прийняти виклик та зайнятися овочівництвом, щоб створити нові перспективи.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама