Через небезпеку на Сумщині скоротяться посівні площі — ОВА

12 березня 2024 65 0
Через небезпеку на Сумщині скоротяться посівні площі — ОВА
Kurkul.com

Через відсутність безпечних умов для проведення польових робіт та постійні обстріли, посівні площі на Сумщині цьогоріч можуть зменшитись на 5%. Про це повідомили в пресслужбі Сумської ОВА.

«На жаль, через відсутність на певних територіях безпечних умов для проведення сільськогосподарських робіт у 2024 році в Сумській області прогнозується зменшення посівної площі на 5% порівняно з 2023 роком, до 1,25 млн га», — розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОВА Олександр МАСЛАК.

Водночас прогнозоване виробництво зерна у регіоні складатиме 3,4 млн т, а олійного насіння — 1,1 млн тонн.

«Цього достатньо для задоволення внутрішніх потреб регіону та формування товарного фонду для експорту», — зазначив очільник департаменту АПК.

За його словами, задля забезпечення максимальної доступності та ефективної комунікації під час проведення комплексу сільськогосподарських робіт буде впроваджена гаряча лінія аграрного штабу. Уповноважений представник перебуватиме на зв’язку для оперативного реагування на проблемні питання.

До слова, на Сумщині не обмолочено кукурудзу врожаю 2023 з 32% площ.

Нагадаємо, аграрії 12 областей уже приступили до сівби ранніх ярих культур. Станом на 7 березня в Україні засіяно 68 тис. га. З них — 4,3 тис. га пшениці; 38,9 тис. га ячменю; 23,3 тис. га гороху та 1,5 тис. га вівса.

Читайте також: Від кукурудзи не відмовилися, бо нам є де її зберігати — аграрій

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus