Питання щодо блокування українсько-польського кордону може вирішитись найближчим часом

15 березня 2024 52 0
Питання щодо блокування українсько-польського кордону може вирішитись найближчим часом
Depositphotos

Питання блокування кордону з Україною польськими фермерами може бути вирішене протягом кількох тижнів. Про це заявив голова комітету закордонних справ Сейму Польщі Павел Коваль, передає Українське радіо.

«Проблема з фермерами і проблема із захистом певних сегментів сільськогосподарського виробництва, тобто, просто кажучи, пшениці, кукурудзи, малини, буде вирішена. Потрібно кілька тижнів переговорів. Пошук рішення не є чимось новим», — зазначив він.

Павел Коваль додав, що польський і український уряди  повинні порозумітися, знайти рішення, щоб могли продавати українські товари, але також захистити кілька секторів польського виробництва.

Водночас політик зауважив, що  протести польських фермерів стосуються фундаментальної проблеми, яка не має прямого стосунку до України.

«Справа, звичайно, в тому, що частина українського зерна також потрапила на європейський ринок, але це не головне питання. І всі, хто займається цим питанням, знають це. Якщо є якісь враження, то я не можу за них відповідати», — додав Павел Коваль. 

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus