Реклама

Україна хоче витіснити російську агропродукцію з ринку ЄС, а не польську — Кубраков

11 березня 2024 47 0
Україна хоче витіснити російську агропродукцію з ринку ЄС, а не польську — Кубраков
Kurkul.com

Україна хоче витіснити російську аграрну продукцію з ринку ЄС. Жодних загроз для польських аграріїв українські виробники не становлять. Про це розповів віце-прем’єр з відновлення — міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає РБК-Україна.

Урядовець вважає, що польське суспільство стало жертвою пропаганди, яку підігрівали зокрема й окремі польські політики, розповідаючи своїм громадянам неправду про українську аграрну продукцію та перевізників.

«Вони (окремі політики, — ред.) грають на цій темі. І, на жаль, отримали підтримку у частини польського суспільства. Так працює пропаганда. Люди не розуміють або не знають деталей, і вважають, що ми просто вже знищили їхніх фермерів, що наша аграрна продукція заполонила всі їх ринки, і тепер їм нема місця. Це неправда», — сказав Олександр Кубраков.

За його словами, поляки імпортують аграрну продукцію з рф без черг через територію білорусі, про що свідчить офіційна статистика. Тоді як транзит українського експорту через територію Польщі зменшився втричі порівняно з 2022 роком.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама