Варшава сподівається на припинення транзиту українського зерна з 1 квітня — польський урядовець

25 березня 2024 105 0
Варшава сподівається на припинення транзиту українського зерна з 1 квітня — польський урядовець
Kurkul.com

Польща та Україна ведуть переговори про запровадження ліцензій на сільгосппродукцію. Варшава також сподівається на припинення транзиту українського зерна з 1 квітня.

Про це заявив міністр розвитку і технологій Польщі Кшиштоф Гетман, пише Latifundist.com.

«Ми дуже просунулися в переговорах з Україною щодо системи ліцензування, яку наші попередники також не змогли запровадити. Ми вже на етапі переговорів з українською стороною про чутливі продукти. Я сподіваюся, що ці переговори продовжаться цього тижня і вони прямуватимуть до завершення», — сказав урядовець.

Він також повідомив, що уряд Польщі планує доплати фермерам, які мають надлишок пшениці.

«Ми сподіваємося, оскільки про це говорили з українською стороною, що навіть транзит, насамперед кукурудзи і пшениці, з 1 квітня практично припиниться», — додав польський урядовець.

За його словами, впродовж трьох місяців протестів польських фермерів на кордоні з Україною вдалося реалізувати багато вимог фермерів, зокрема тих, що стосуються Європейського зеленого курсу.

Водночас на фоні таких заяв польські фермери призупинили акцію протесту на кордоні з росією у Гжехотках, який розпочався 20 березня. Блокаду припиняють у зв’язку з прийдешніми великодніми святами. Раніше протестувальники були налаштовані більш рішуче, анонсуючи блокаду російського кордону щонайменше на місяць.

Попри це на кордоні з Україною протестувальники продовжують блокувати напрямки «Угринів», «Ягодин» та «Рава-Руська». 

Читайте також: Міністри пʼяти країн закликають заборонити імпорт російського зерна до ЄС

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus