Найбільший кукурудзяний штат США напередодні посівної потерпає від посухи

27 березня 2024 108 0
Найбільший кукурудзяний штат США напередодні посівної потерпає від посухи
Kurkul.com

У найбільшому кукурудзяному штаті США Айова четвертий рік поспіль фіксується один із найпосушливіших періодів року напередодні старту посівної. Про це пише Kurkul.com з посиланням Reuters.

Як зазначається, відповідно до оновленого звіту від моніторингу посухи США, штат країни, який найбільше виробляє кукурудзу, переживає один із найпосушливіших періодів, що переходять у сезон вегетації.

Такі сухі умови дозволять фермерам швидко провести посівну цього сезону, що є ведмежим кроком для ф’ючерсів на зерно, які цього року вже мають тенденцію до зниження. 

Хоча прогнози щодо весняних дощів можуть тимчасово покращити ситуацію в Айові, погодні моделі передбачають, що умови посухи в північній і східній частинах штату посиляться влітку.

Занепокоєння посухою спонукали водну асоціацію Айови Poweshiek цього місяця видати обов’язковий наказ про збереження води для споживачів у восьми округах і прилеглих районах.

Обмеження використання води можуть означати зміну методів вирощування сільськогосподарських культур, що може вплинути на врожайність.

«Якщо влітку не буде води, нам доведеться пропустити застосування фунгіцидів, можливо, інсектицидів», — зазначили фермери. 

Нагадаємо, у 2024 році лютий став найтеплішим місяцем за всю історію спостережень. Це також девʼятий місяць поспіль, коли температури на планеті Земля бʼють рекорди.

Читайте також: Фахівці розповіли про рівень вологи у ґрунті у регіонах України

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus