Учасники ринку назвали найприбутковіший овоч сезону 2024

17 квітня 2024 460 0
Учасники ринку назвали найприбутковіший овоч сезону 2024
Depositphotos

Учасники овочевого ринку з України, Молдови, Узбекистану, Грузії та Таджикистану вважають, що найприбутковішою у сезоні 2024 буде цибуля. Про це свідчать дані опитування, проведеного аналітиками EastFruit.

За словами аналітиків, цибуля, як і роком раніше, знову опинилася поза конкуренцією, і знову більшість учасників ринку вважають, що на ній вдасться добре заробити.

«41% учасників опитування віддає перевагу цибулі як культурі, яка допоможе фермерам заробити максимальний прибуток у новому сезоні», — пояснили аналітики.

Удвічі менше людей, 20%, проголосувало за картоплю. Однак картопля посіла друге місце серед культур, які можуть, на думку учасників ринку, виявитися найбільш прибутковими. Не дивно, що морква опустилася лише на четверте місце з огляду на перевиробництво цієї культури в деяких регіонах у 2023 році.

Капуста посіла третє місце, майже наздогнавши картоплю. У можливості добре заробити на капусті в новому сезоні вірять 16% учасників опитування.

«Найменші очікування прибутку в новому сезоні від столового буряка. Лише 10% учасників проголосувало за цю культуру. А оскільки очікування прибутковості часто збігаються з розширенням площ під культурою, то реальність, нерідко, виявляється зворотною очікуванням», — підсумували аналітики. 

Читати за темою: Попри подешевшання столові буряки коштують вдвічі дорожче, ніж торік

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus