Фермери почали підвищувати ціни на торішню капусту

17 квітня 2024 35 0
Фермери почали підвищувати ціни на торішню капусту
Depositphotos

З початку поточного тижня українські фермери почали поступово підвищувати ціни на білоголову капусту. Основна причина — сезонне скорочення пропозиції на тлі стабільно високого попиту. Про це розповіли аналітики EastFruit.

Так, наразі пропозиція білоголової капусти врожаю 2023 року на ринку значно скоротилася, при цьому попит залишається досить високим.

На тлі цього фермери, які ще мають у своєму розпорядженні достатні запаси білоголової капусти, почали підвищувати ціни на цю продукцію. Наразі торішня капуста надходить у продаж по 8-13 грн/кг, що в середньому на 40% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Також аналітики зазначили, що наразі ціни на капусту в Україні в середньому на 38% нижчі, ніж роком раніше. При цьому учасники ринку не виключають того, що тенденція подорожчання продукції збережеться і надалі, оскільки запаси в господарствах стрімко скорочуються.

За власним моніторингом Kurkul.com, у роздрібних мережах білоголова капуста вартує від 11,8 до 15,9 грн/кг. Середня ціна наразі 13,2 грн/кг. Тим часом у березня середня ціна становила 14 грн/кг.

Торік у квітні роздрібна вартість капусти досягала понад 25 грн/кг.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus