Китай не відмовляється від української кукурудзи — президент УЗА

18 квітня 2024 84 0
Конференція Black Sea Grain
Конференція Black Sea Grain

Наступного сезону експорт зернових та олійних з України може зменшитись на 10 млн т до 43 млн т. Про це розповів президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов під час міжнародної конференції Black Sea Grain у Києві, передає кореспондент Kurkul.com.

Зокрема, на 4 млн т зменшиться експорт кукурудзи, на 6 млн т — пшениці. 

Водночас Микола Горбачьов зазначив, що немає ніяких заборон на експорт кукурудзи до Китаю.

«Всі чутки, які зараз ширяться — на рівні трейдерів. Кажуть, що у китайців дефіцит на ємності для зберігання. Тому вони намагаються робити «вошаути», чи робити контракти з більш сталими термінами поставки. Але з українськими компаніями ніхто не пішов у Washout. Від відвантажень ніхто не відмовляється. Дефолтів немає», — пояснив президент УЗА.

Раніше стало відомо, що китайські імпортери почали відмовлятись від законтрактованих партій української кукурудзи, щоб підтримати своїх фермерів.

«Китайські покупці вже відмовилися від 4-6 вантажів української кукурудзи, які мали доставити до Китаю з квітня до червня. Ці контракти було розірвано протягом останніх двох тижнів і в майбутньому таких випадків може стати більше», — зазначили в Bloomberg.

Читайте також: Трейдери завалюють Китай дешевою імпортною кукурудзою — Bloomberg

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus