Живець свиней дорожчає третій тиждень поспіль

19 квітня 2024 119 0
Живець свиней дорожчає третій тиждень поспіль
Depositphotos

Ціни на свиней забійних кондицій зміцнюються третій тиждень поспіль. Про це розповіли в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

У ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%. Незалежно від регіону більшість товарних партій цього тижня закуповували по 63-65 грн/кг, а середньоринкова позначка склала 64,5 грн/кг.

«Така зміна цін підкріплювалася відповідними спостереженнями виробників свинини, які свідчили про спроби заготівельників закупити додаткові об’єми та спроби забронювати товарні партії заздалегідь», — пояснили в АСУ.

Як зазначили аналітики, темпи приросту цін закупівлі дещо уповільнилися у середині квітня, а заготівельники констатують, що яскраво вираженого передвеликоднього пожвавлення наразі не відчувають. Проте окремі з них помітили незначне «просідання» продажів порівняно з попереднім тижнем, зокрема через погіршення погодних умов та зниження активності заготівлі сировини з боку глибокої м'ясопереробки.

«І хоча наразі очікування заготівельників неузгоджені, вони відкидають ймовірності подальшого росту цін закупівлі та активізацію торгівлі вже наступного тижня у міру наближення до Великодня», — підсумували в АСУ.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus