Інвестиції в український АПК йдуть з 60 країн

8 квітня 2016 44 0
В АПК інвестовано $1 млрд
ua-ekonomist.comВ АПК інвестовано $1 млрд

Український сільськогосподарський сектор є одним з найбільш привабливих для європейських інвесторів, заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Мінагропроду.

За його словами, у цілому іноземні інвестиції у сектор надходять з більш ніж 60 країн світу. При цьому частка країн ЄС становить близько 80%.

«У 2015 р. інвестиції в сільське господарство склали близько $1 млрд і ми плануємо збільшити цю цифру до $ 2млрд у 2016 р.», — підкреслив він.

Посадовець додав, що розвиток агросектору вимагає застосування інноваційних технологій у виробництві сільгосппродукції. Український аграрний сектор пройшов через трансформацію від реципієнта до донора протягом відносно короткого проміжку часу. Нині Україна є великим експортером продовольства у світі, займаючи лідируючі позиції на світовому ринку.

«Подальший розвиток галузі вимагає застосування нових підходів і методів, заснованих на інноваційних підходах виробничої діяльності і виробництві продуктів з високою часткою доданої вартості. Такий підхід не може бути застосований без відповідної державної сільськогосподарської політики, яка заснована на партнерстві між урядом, приватним сектором та інвесторами», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus