Реклама

Бронювання працівника може коштувати агропідприємству 102 тисячі грн на місяць — нардеп

23 травня 2024 1389 0
Бронювання працівника може коштувати агропідприємству 102 тисячі грн на місяць — нардеп
Kurkul.com

З 18 травня, після набрання чинності нового мобілізаційного Закону, змінилась процедура бронювання працівників, в тому числі й на агропідприємствах.

Про це йдеться у спецпроєкті «Нові правила для агропідприємств: як забронювати працівників після 18 травня» на Kurkul.com.

Так, наразі розглядається опція доопрацювання системи електронного бронювання і вводиться автоматичне продовження всіх бронювань на місяць, після чого цю опцію можна буде повторити.

Разом з тим, бізнес та депутати відстоюють ідею економічного бронювання. З підтримкою такої ініціативи до уряду звернулись і представники УЗА

«Суть цього механізму полягатиме в тому, що він забезпечить збереження критичної кількості працівників на підприємствах, що додає передбачуваність для бізнесу та гарантує його роботу, навіть за умови посилення мобілізаційних заходів. Такий механізм дозволить забезпечити подальше безперебійне функціонування підприємств, дасть можливість планувати  виробничі цикли, а значить — зберегти надходження до державного бюджету податків», — переконані в УЗА.

Водночас очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія визнав, що гостро стоятиме питання справедливої мобілізації, оскільки вийде, що «багаті не служать, а бідні — так». 

Проти такої ідеї виступив і нардеп Дмитро Разумков.

«Влада пропонує ініціативи, які навіть не здатна прорахувати! Знову заговорили про безглузду ідею економічного бронювання тих, хто буде сплачувати 35 тис. грн податку. А чи всі у високих кабінетах розуміють, про яку зарплату при цьому йдеться? Мені нескладно було порахувати — це 84 337 грн! А підприємству бронювання однієї людини разом з усіма видатками обійдеться у 102 тисячі грн на місяць! А у багатьох в Україні є така зарплата?! Може, у людей, які працюють на полі, в бюджетників, тих хто працює у ФОПів? Відповідь очевидна – ні», — заявив він.

Читати за темою: В рамках форуму експерти обговорять тему кадрових проблем в аграрному секторі

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама