Реклама

УЗА просить Уряд схвалити економічне бронювання агропрацівників

20 травня 2024 226 0
УЗА просить Уряд схвалити економічне бронювання агропрацівників

Українська зернова асоціація звернулася до Президента України, прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України з підтримкою ініціативи так званого «економічного бронювання» задля збереження функціонування економіки країни та бронювання висококваліфікованих працівників.

Як зазначили в УЗА, робота підприємств аграрного сектору можлива виключно за умов мінімальної впевненості, що будуть кваліфіковані працівники та керівники, які щоденно працюють та організовують роботу підприємств. 

Як відомо, четвертий цикл бронювання призвів до відтоку військовозобов’язаних із прозорих компаній з офіційним працевлаштуванням. Оскільки прозорі та законослухняні компанії забезпечують належним чином виконання обов’язків щодо мобілізації і несуть на собі основний тягар цього процесу на відміну від тіньового бізнесу.

УЗА вкотре наголошує, що робота агропромислових підприємств неможлива без наявності кваліфікованого персоналу з вузькою спеціальністю, знанням технологій, машин та механізмів, задіяних у виробництві, а також наявність всіх допусків для дотримання техніки безпеки праці, на підготовку якого потрібен час та досвід.

В асоціації переконані, що для розв'язання питання збереження висококваліфікованих працівників, а відтак збереження функціонування підприємств, потрібен додатковий механізм бронювання військовозобов’язаних — так зване «економічне бронювання».

«Суть цього механізму полягатиме в тому, що він забезпечить збереження критичної кількості працівників на підприємствах, що додає передбачуваність для бізнесу та гарантує його роботу, навіть за умови посилення мобілізаційних заходів. Такий механізм дозволить забезпечити подальше безперебійне функціонування підприємств, дасть можливість планувати  виробничі цикли, а значить — зберегти надходження до державного бюджету податків», — переконані в УЗА.

В асоціації наголошують, що мобілізація ключових висококваліфікованих співробітників загрожує діяльності агропідприємств, оскільки важко оперативно знайти заміну фахівцям в умовах війни, а враховуючи кадровий дефіцит, часто знайти відповідного фахівця неможливо.

Тим часом голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування, очільниця партії «Слуга народу» Олена Шуляк розповіла, що в Україні хочуть розробити справедливі механізми бронювання співробітників для бізнесу.

Наразі розглядається опція доопрацювання системи електронного бронювання і вводиться автоматичне продовження всіх бронювань на місяць, після чого цю опцію можна буде повторити.

Читати за темою: 

Дуже сподіваємося на врахування думки зернової галузі, підприємства якої, не зважаючи ні на що, продовжують інвестувати в операційну діяльність, обладнання, науково-дослідницьку роботу в полі, сплачують податки до державного бюджету та дуже залежать від стабільного забезпечення виробничого процесу кваліфікованими кадрами протягом усього календарного року.

Kurkul.com сьогодні виповнюється 9 років! Проте нам не до святкувань, адже третій рік триває повномасштабне вторгнення, українські землі захоплюються, села і міста нищаться, багато хто пішов на фронт, та найстрашніше — гинуть наші близькі.

Тому сьогодні разом зі спільнотою «Останній капіталіст» ми розпочинаємо збір на засоби радіоелектронної боротьби для одного з підрозділів 125 бригади, який наразі виконує бойові задачі на харківському напрямку. Ціль — 200 тис. грн.

Тож, відсвяткуймо нашу річницю допомогою воїнам за реквізитами:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама