Реклама

Україна ініціює заборону на експорт російської агропродукції до ЄС

30 травня 2024 26 0
Україна ініціює заборону на експорт російської агропродукції до ЄС

В липні 2024 р. Україна ініціює підписання меморандуму про повну заборону на експорт російської агропродукції до ЄС. Про це розповів народний депутат України, заступник голови комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

«Після розмови з нашими литовськими та польськими колегами в Києві, ми готові підписати меморандум про спільні дії у припиненні експорту та транзиту сільськогосподарської продукції з росії та білорусі до ЄС. Наші польські колеги пропонують зробити це у Варшаві на наступній зустрічі Люблінського трикутника, яка запланована на липень 2024 року», – зазначив Cтепан Чернявський.

Слід зазначити, що заборона російського продовольства в ЄС стала головною темою Люблінського трикутника (Україна, Польща, Литва). У цьому форматі пройшло вже дві зустрічі – перша у Варшаві, друга – у Києві.

Cтепан Чернявський вважає, що до Люблінського трикутника необхідно також запросити Латвію та Естонію. За його словами, заборона російського продовольства допоможе врівноважити ціни на європейському ринку і зможе зняти основні претензії до України з боку аграріїв Литви та Польщі.

Читайте також: Збільшення податків для аграріїв непідйомне — Лабазюк

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р.  

 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама