Аграрії Волині завершують посівну

11 квітня 2016 106 0
У Волинській області весняна посівна кампанія виходить на завершальну стадію
format.cn.uaУ Волинській області весняна посівна кампанія виходить на завершальну стадію

У Волинській області весняна посівна кампанія виходить на завершальну стадію, повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

За словами, директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Горбенка, завдяки вдалому старту весняно-польових робіт вдалося в оптимальні строки провести підживлення озимини та підготувати грунт під посів ранніх ярих культур. Кліматичні умови, які супроводжують посівну у цілому, є сприятливими для посіву усіх ярих культур, за винятком гречки.

«Станом на сьогодні посіяно 70 тис. га ранніх ярих зернових та зернобобових культур, зокрема ярого ячменю – 25 тис., вівса – 32 тис., пшениці – 12,3 тис., гороху – більше 2 тис. га. Повністю завершено посів ранніх ярих зернових в Іваничівському, Турійському, Ковельському та Рожищенському районах», – повідомив посадовець.

Також він додав, сприятливі погодні умови дозволили швидкими темпами проводити посів цукрових буряків та інших культур великими аграрними підприємствами. Нині ж триває посів кукурудзи та зерна. Першими розпочали відповідні роботи у ТзОВ «Рать», ТзОВ «П’ятидні» та ТзОВ «Городище». У ТзОВ «Волинь-Агро» уже сіють соняшник, а у ТзОВ «П’ятидні» – сою.

Виконано за допомогою Disqus