Реклама

Різке зростання пропозиції суниці садової призвело до зниження гуртових цін

5 червня 2024 52 0
Різке зростання пропозиції суниці садової призвело до зниження гуртових цін
Kurkul.com

На українському ринку зберігається тенденція зниження цін на суницю садову. Про це пише EastFruit.

Як зазначили аналітики, знижувати ціни виробники змушені у зв’язку зі стрімким збільшенням пропозиції суниці в місцевих господарствах, в той час, як попит залишається досить стриманим.

Також більшість операторів ринку відзначають досить великий відсоток некондиційної ягоди в поточному сезоні.

«Різке зростання пропозиції суниці садової призвело до зниження середніх гуртових цін. Якщо ще наприкінці минулого робочого тижня суницю можна було продати по 60-100 грн/кг ($1,48-2,47/кг), то наразі ціни знизилися до 40-70 грн/кг ($0,99-1,73/кг), що в середньому на 31% дешевше», — пояснили аналітики.

Також вони додали, що фермери готові і надалі знижувати вартість ягід, оскільки пропозиція полуниці на ринку стрімко росте.

Читайте також: Учасники ринку озвучили прогнози щодо цін на малину

Як додали EastFruit, навіть після здешевлення, вартість суниці садової в Україні наразі в середньому на 20% вища, ніж на початку червня 2023 року.

«При цьому ключові гравці ринку не виключають подальшого здешевлення в цьому сегменті вже з наступного тижня. Свою думку вони аргументують тим, що пропозиція на ринку продовжує зростати, а ось якість пропонованої ягоди не завжди влаштовує споживачів», — додали аналітики.

Нагадаємо, перша українська лохина на старті сезону коштувала на третину дорожче, ніж торік — 410 грн/кг.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама