Реклама

Більшість дрібних фермерів практично 70-80% своїх площ відвели під сою

6 липня 2024 5847 0
Соя
Kurkul.comСоя

В Україні цьогоріч аграрії значно збільшили площі під соєю. У відсотковому співвідношенні це від 15% до 30%, залежно від регіону. Про це розповів Дмитро Білан, директор департаменту супроводження, навчання та розвитку продажу «Хімагромаркетинг», пише SuperAgronom.com.

За його словами, більшість дрібних фермерських господарств практично 70-80% своїх площ зайняли бобовими, і передусім соєю. 

Як пояснив Дмитро Білан, це призводить до того, що є дуже великий попит на препарати, особливо гербіцидної, групи для захисту цієї культури. Цього року погодні умови склалися досить добре: ідуть дощі, культури інтенсивно ростуть, але ростуть і бур'яни. 

«Маємо препарати на основі флуметсуламу, зокрема Флумет, який іде як ґрунтовий, так і страховий на сою. Препарат Оріон традиційний на ці культури. Також гліфосатна група представлена амонійним гліфосатом Тотал Пауер, звичайним Тотал, а також Тотал К на основі калійної солі. Цього року це затребувані препарати. Щодо ґрунтової схеми, маємо багато препаратів. Для тих, хто використовує ґрунтову схему на традиційній сої, це і Позитив Плюс (д.р. прометрин, 500 г/л), і Огородник (д.р. метрибузин, 700 г/кг)», — розповів Дмитро Білан. 

За умов збільшення площ сої по сої, збудники хвороб також збільшуються. В активі компані 133 продукти, в тому числі і фунгіцидної групи. 

«Щодо новинок, маємо препарат Тонус, який є баковим партнером для будь-яких препаратів і дуже сильний проти всіх чотирьох видів грибкових збудників, які зустрічаються на сої. Також маємо й інші препарати, які можна комбінувати. Це препарат Жокей Екстра на основіципроконазолу та азоксистробіну, Стробітек Мульті та інші монопрепарати, які дуже гарно комбінуються в системі захисту бобових. Ці препарати йдуть і на горох», — зазначив він.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама