Реклама

У сезоні 2024 зернові залишаться збитковими, рентабельність олійних зросте

17 червня 2024 1159 0
У сезоні 2024 зернові залишаться збитковими, рентабельність олійних зросте

У 2024 році рентабельність олійних культур буде вищою, ніж прогнозувалось раніше, однак виробництво зернових й надалі буде збитковим. 

Про це йдеться у четвертому випуску дослідження «УКРАЇНА: Вплив війни на прибутковість сільськогосподарського виробництва», пише пресслужба Мінагрополітики.

Так, очікується вищий рівень рентабельності рослинництва у порівнянні з попереднім прогнозом. Прибутковість соняшника очікується на рівні $45/т (-$4/т у 2023 році), сої — на рівні $83/т ($69/т у 2023 році), ріпаку — на рівні $78/т ($5/т у 2023 році). Виробництво ж зернових, на жаль, залишиться збитковим.

«На результати галузі рослинництва цього року найбільше впливатимуть такі фактори як зменшення норми внесення добрив, і як наслідок незначне зменшення врожайності. Також зниження вартості експортної логістики, зменшення цінового розриву між ціною на елеваторах та в українських портах завдяки налагодженню експортних відвантажень, що сприятиме активнішому відновленню внутрішніх закупівельних цін», — пояснили у відомстві.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама