Реклама

Програма компенсацій збільшила попит на вітчизняну сільгосптехніку — виробник

11 липня 2024 626 0
Програма компенсацій збільшила попит на вітчизняну сільгосптехніку — виробник
Завод Кобзаренка

Повномасштабна війна спричинила різке падіння цін на сільгосппродукцію, тому два минулі роки аграріям було просто не до оновлення парку сільгосптехніки. Про це розповів керівник відділу продажів машинобудівного підприємства «Завод Кобзаренка» Євген Христенко, пише Delo.ua.

Водночас ситуацію змінила оновлена програма часткової компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва, яка вже працює декілька місяців. Уряд у 2024 році виділив на реалізацію проєкту 1 млрд грн, покупці можуть отримати компенсацію за 8,7 тис. моделей обладнання від 101 вітчизняного виробника.  

«Завод зараз повністю завантажений, приймаємо замовлення не раніше, ніж на жовтень-листопад. Програма компенсацій дуже сильно збільшила попит на нашу техніку, але я не впевнений, що лише вона зумовила цей успіх. Тут співпало відновлення держпідтримки та збільшення рентабельності в агросекторі», — пояснив Євген Христенко.

За його словами, у квітні 2024 року Мінекономіки додало в перелік техніки вітчизняного виробництва причепи самосвальні, причепи для соломи та бункери-перевантажувачі «Заводу Кобзаренка», а з 28 червня погодили й іншу продукцію підприємства.

Всього за червень виробник відвантажив 161 одиницю техніки, приблизно половина покупців подаватиметься на компенсацію.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама