Реклама

Аграріям нарахували 18,6 млн грн компенсації за придбану вітчизняну с/г техніку

26 червня 2024 224 0
Аграріям нарахували 18,6 млн грн компенсації за придбану вітчизняну с/г техніку
Kurkul.com

Аграріям нарахували за травень 18,6 млн грн компенсації за придбану с/г техніку.

Відповідний наказ Мінекономіки затвердило за програмою часткової компенсації вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва — 25%, яка є частиною політики «Зроблено в Україні».

Про це розповіла перша віцепрем’єр-міністерка України — Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Найбільше заявок на компенсацію за придбану с/г техніку та обладнання за звітний період подали у Черкаській — 13 (за 15 од.), Полтавській — 21 (за 34 од.), Тернопільській — 7 (за 7 од.), Дніпропетровській — 6 (за 6 од.), Житомирській — 5 (за 8 од.), Кіровоградській — 5 (за 8 од.) та Сумській областях — 5 (за 7 од.).

Загалом за два місяці дії програми сільгосппідприємства придбали 130 одиниць техніки та обладнання українського виробництва на суму 90,4 млн грн.

На сьогодні до Переліку української техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується коштом бюджету, включено 7 878 номенклатурну позицію техніки та обладнання 86 українських виробників. Перелік постійно оновлюється відповідно до заявок, які надходять до міністерства.

Нагадаємо, за бюджетною програмою «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» у 2024 році передбачено 1 млрд грн

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама