Реклама

На Житомирщині понад 50% агропрацівників мобілізовано до лав ЗСУ

6 серпня 2024 65 0
На Житомирщині понад 50% агропрацівників мобілізовано до лав ЗСУ
Kurkul.com

Станом на кінець липня на Житомирщині понад 50% працівників агропідприємств мобілізовані до лав Збройних сил України. Про це розповіла заступниця голови Департаменту АПК Житомирської ОВА Ніна Добринська, пише Суспільне.

Посадовиця зазначила, що кадри це найгостріша проблема на сьогодні в агросекторі.

«Ніхто не скаржиться, треба захищати державу, це як поклик працювати на землі, так і поклик захищати державу. Але є проблема, враховуючи, що в нас зараз жнива, а після жнив одразу розпочнеться озима посівна. І ті кадри, які сьогодні працюють на техніці, а ми знаємо, що вся техніка сучасна. І якщо спеціаліст вже вивчився на ній працювати, то сьогодні важко знайти, ким його замінити. Але той, хто сьогодні активний в аграрному секторі, вміє вчитися, вміє працював, то, напевно, такі люди можуть і найкраще захищати державу. Тут такий парадокс», — пояснила Ніна Добринська.

За її інформацією, в області нині спостерігається дефіцит механізаторів, але з кожним днем ця цифра зростатиме, тому що набирають обертів жнива. Також спостерігається дефіцит і в інших працівниках на підприємствах, зокрема переробної галузі харчових продуктів, елеваторах, тваринницьких фермах.

За словами заступниці голови департаменту, замінити всі процеси роботою жінок неможливо, тому що жінки через специфіку важкої роботи не все можуть фізично зробити. Проте в області багато жінок — керівниці агропідприємств. 

Читати за темою: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама